Тейлър Момсън: Красивата, лошата и безразсъдната

Pinterest LinkedIn +

На 20 години Тейлър Момсън (Taylor Momsen) изглежда като току-що разцъфнало цвете. Нейната популярност расте правопропорционално с иначе все още крехката ѝ възраст. До голяма степен всичко това е резултат от намеренията на твърде амбициозни родители.

Тейлър започва в шоубизнеса - като модел и актриса още преди да бъде записана в католическо училище. За едно малко дете на 3 години това би било твърде стресиращо, а в крайна сметка семейство Момсън насърчава своята дъщеря да поеме по алеята на славата, а не по религиозните пътеки.

Прескачаме напред във времето, за да надзърнем какво се случва с едно момиче, което е загърбило християнското учение. Случва се следното - Тейлър Момсен се е запътила към ада. Само като метафора, разбира се. Нейната рок банда The Pretty Reckless издаде сингъла Going To Hell от предстоящия им втори албум със същото име, а самата Тейлър казва:

"Музиката е мястото, където мога да бъда себе си. Да играеш роли е лесно - правя го от толкова много време и ми харесва. Но там играеш персонаж, а не себе си. Музиката е много лична, защото сам си я пишеш и си замесен във всяка една стъпка".

Малко са тези, които на 20 години успяват да балансират между кариери на актриса, модел и потенциална рок звезда. Тейлър и The Pretty Reckless все още са далеч от най-популярните в музиката. За света тя все още е Джени Хъмфри от сериала "Клюкарката" (Gossip Girl). Или пък лице от модната линия на Madonna - Material Girl.

Докато навлиза в пубертета, Тейлър Момсън кандидатства за ролята на Hannah Montana в продукцията на Disney. Дали защото смята себе си за бунтарка по природа, тя твърди, че е много щастлива от факта, че Майли Сайръс (Miley Cyrus) е била предпочетената кандидатка.

Разбира се, Hannah Montana изстрелва Майли в друга орбита и сега тя е една от най-популярните жени на планетата. Разликата във възрастта между двете е по-малко от 1 година, но за Момсън звездните мигове тепърва предстоят.

The Pretty Reckless е група, за която ще се говори много в следващите години. Техният едноименен дебют излиза, когато Тейлър е само 17 години. Тя композира, пее и свири на китара във всички песни, а това е доста тежко за неопитна изпълнителка като нея. Предстоящият втори албум Going To Hell трябва да покаже какво е израстването на мис Момсън и дали Америка не е открила своята нова голяма рок дама.

Актьорската кариера изглежда засега е оставена настрани. Това обаче съвсем не е така. През 2015 година се очаква Холивуд да изкара пореден филм по комикса "Фантастичната четворка" (Fantastic Four). Продуцентите вече преговарят с Тейлър Момсън, която да замени Джесика Алба (Jessica Alba) в ролята на Невидимата жена Сю Сторм.

Както казахме в началото, в момента имаме едно току-що разцъфнало цвете. Тейлър Момсън е изкарала почти целия си живот пред камери и обективи или с китара в ръка, но темповете, с които тя гони мечтите си, са равномерни. Много пъти сме ставали свидетели на "обратна тяга" - деца стават звезди-милионери, но не издържат на напрежението, тръгват по лош път с наркотици и скандали, биват разорени и всичко приключва фатално.

Засега Тейлър Момсън е на прага да бъде суперзвезда в киното, музиката и модата. Вратата е отворена широко за прелестната блондинка, която си дава вид на лошо момиче. Колко безразсъдно може да влезе през нея Тейлър и дали Going to Hell е просто метафора - предстои да разберем.


Сподели.