Тече национален конкурс за диджеи

Pinterest LinkedIn +

В Бургас тази седмица приключи първият регионален кръг за Южна България от националния конкурс за диджеи "Боби Ай", организиран от диджей компанията "Мираж".

Предстоящият втори етап от трите предварителни кръга на конкурса е предвиден за участници от Западна България и София и ще се проведе в Кюстендил, клуб "XL" между 19 и 21 март.

Последният предварителен кръг на 15-тото издание на конкурса ще се проведе в Северна България - в клуб "Амон Ра", Добрич - между 26 и 28 март.

Според регламента всеки от кръговете трае по 3 дни, като кандидатите за участие трябва да се регистрират до 16 ч. в дискотеката-домакин. Първия ден участниците се представят с 25-минутна Free style програма, а втория - с 25-минутна House DJs програма. На третата вечер се обявяват победителите и се връчват награди.

На всеки от кръговете кандидатите могат да се състезават в два стила, като се допуска участие и на тандеми, както и включване на собствени плеъри. Освен първо, второ и трето място в двата стила се присъжда и награда за дебют, както и за жена диджей.

Журито оценява състезателите по няколко критерия: музикална селекция, техника, сценично поведение и контакт с публиката.

На големия финал, който ще се проведе в столичния PR Клуб между 2 и 4 април, ще се състезават първенците от трите кръга, като на финала ще бъде излъчен топ 10 в стила "House DJs" и топ 10 в стила "Free style".

Журито, което ще определи победителите, е в състав Теди Кей (Тодор Караиванов) от "Мираж" и "Select Music", МС Камен (Камен Спасов) от радио и ТВ "City", Джорджо Би (Георги Благоев) от "Life House". Водещ на събитието ще бъде  DJ ЕФО.

Сподели.