"Tazi Vecer" и "Call On Me" в "Hit Collection 2005"

Pinterest LinkedIn +

Хитове на настоящата и изминалата година са събрани на едно място в "Hit Collection 2005".

В компилацията на Ка Мюзик +, създадена с медийното партньорство на списание “Хай клуб”, може да се открие песента, завладяла държавите в западната част на Европа – парчето на Светла Желева “Tazi Vecer”.

Песента е изцяло на български език и е първата българска песен, влязла в официалните денс класации на Стария континент. Факт е, че само за две седмици “Tazi Vecer” се изкачи до номер 4 в авторитетната Dance Floor Chart на MTV.

Светла живее в Италия, където се запознава с продуцентите Паоло Сандрини (ко-продуцентът на Джиджи Дагостино и DJ Рос), Джанлуиджи Диан (ко-продуцент на проектите FAZ feat. Djan и Alisa) и DJ Фаз. В резултат на това сътрудничество се появява “Tazi Vecer”, в която са преплетени хаус звучене и автентичната българска музика. Светла вече направи промоции на парчето в Италия, Испания, Германия и Франция. Следват Дания, Холандия и… България.

В колекцията от хитове за 2005г. е включено и едно от парчетата, емблематични за Лято`04 – на Съмър Лов (Summer Love)– “Remember” (или както е по-известно с припева си Na Na Na Hey Hey). “Съмър Лов” е името на проекта, зад който стоят двама холандски диджеи, срещнали се за първи път в Испания през 2001г. В основата на “Съмър Лов” е идеята на DJ Морис и DJ Йорит да направят римейк на всеизвестното парче на Сънклъб (Sunclub) “Fiesta”, като му добавят текст на испански и английски и припев, който остава да звучи в главата.

В CD-то може да се чуе и да се усети тръпката, наречена Биг Брадър. “Big Arthur” е заглавното парче от култовото шоу. В продължение на 91 дни това беше сигналът, който заковаваше милионите фенове на реалити шоуто пред телевизионните екрани.

В компилацията е включено и предизвикателното “Call On Me” на Ерик Придс (Eric Prydz). Парчето всъщност е нашумелият през 80-те хит “Valerie” на Стив Уинууд (Steve Winwood). Но диджеят Ерик Придс му прави ремикс и го превръща в денс хита на годината.

Второ българско участие в колекцията e Нина Николина, с “Не мога”. Това е вторият суперуспешен хит на българската етнопевица за изминалата година. Музиката и аранжиментът са на Мага, а текстът – на Гергана Турийска.

Нина Николина издаде и макси-сингъл на парчето, който излезе в ограничен тираж и който включва оригинала на “Не мога”, видеото, вокалната и инструменталната версия.

“Doar Cu Tine” на Актив (Activ) е новият хит, който идва от съседна Румъния. Песента вече десет седмици е на първа позиция в Румънския Топ 100, което е абсолютен рекорд, тъй като нито една друга песен не се е задържала толкова дълго на върха. Зад успеха на “Doar Cu Tine” стоят Ави (25 годишен), Руди (25 годишен) и красивата вокалистка Оана (21 годишна), които са креативното ядро на най-успешната румънска група в момента - Актив.

В компилацията са включени и парчета на Дъ Бич Хотел (The Bitch Hotel), Ди Ъндърдог Проджект (The Underdog Project) и младата Дарин.

Various Artists - "Hit Collection 2005" е на пазара от Ка Мюзик +, във формат CD/MC.
Сподели.