Тазгодишният Лондонски маратон може да е най-горещият в историята

Pinterest LinkedIn +

Организаторите на традиционния Лондонски маратон съобщиха, че тази седмица ще изпратят съвети на участниците заради метеорологичните прогнози, според които състезанието в неделя може да бъде най-горещото в историята.

Очакваните температури до 24° C биха могли да надхвърлят тези от 22,2° C, регистрирани през 1996 г. и 2007 г. Организаторите заявиха пред "Би Би Си", че са имат планове за извънредни ситуации.

"Следим внимателно прогнозата за времето за деня на състезанието", каза Хю Брашър, директор на събитието. "Имаме няколко плана за действие в случай на горещо време и по-късно през седмицата ще изпращаме съвети на участниците и зрителите".

През 2007 г. организаторите добавиха допълнителни 2600 бутилки вода към обичайния запас от 25 000 бутилки на всяка станция, за да помогнат на бегачите да се справят с високите температури.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.