Търсете бързо и лесно конкретни туитове с новата услуга на Twitter за архивиране

Pinterest LinkedIn +

До неотдавна потребителите на Twitter имаха общо взето само един начин да прегледат съобщения, които вече са постнали в популярната социална мрежа – да разлистват страниците назад докато открият това, което търсят. Това естествено е крайно непрактичен метод и ако човек търси нещо наистина важно, обикновено откриването му отнема доста време и нерви.

Отскоро ако отворите страницата с настройки на Twitter, в най-долната част от акаунт опциите ще забележите една нова команда - "Request archive". Тя е нова и позволява създаването на цялостен архив, съдържащ всички съобщения, които някога сте поствали в Twitter.

Използването й е изключително лесно – просто щракнете върху нея и изчакайте, докато всички ваши постове се свалят и архивират. В зависимост от броя на съобщенията (вариращ според това от колко време използвате услугата и колко често) процесът ще отнеме различно време, но рядко повече от няколко минути.

 След като архивирането приключи, Twitter ще ви изпрати email на посочен от вас адрес. Той ще съдържа линк, от който можете да свалите готовия архив.

 

Когато го свалите и отворите, ще видите, че той е индексиран по дата на постовете, а освен това включва общ преглед на историята на акаунта. Навигацията в архива е изключително лесна – можете направо да изберете конкретен месец, в който да търсите или да използвате алгоритъма за търсене, за да намерите конкретен пост, който ви интересува.

Единственият проблем с новата опция е, че тя все още е в процес на тестване. Затова ако не използвате оригиналния английски интерфейс на Twitter, тя може и да не се визуализира в листа с вашите акаунт опции. За да я използвате, ще трябва за момент да превключите към оригиналните езикови настройки на сайта (Twitter), за да я направите видима.

Сподели.