Тарантино замисля филм за чернокожите през Втората световна война

Pinterest LinkedIn +

Сценаристът и режисьор Куентин Тарантино възнамерява следващият му проект да бъде лента, посветена на афроамериканските войници, участвали по време на Втората световна война в редиците на американската армия.

Според виждането на режисьора предстоящият филм с работно заглавие "Гарвани-убийци" ще се явява финал на минисериал, обединена от мястото на действието, зададено в "Гадни копилета" и от общата идеология, развита в "Джанго без окови".

"Следващият етап от повествованието ще бъде разказ за група чернокожи войници, за***ни от командването заради расовата си принадлежност", коментира Тарантино за изданието The Root, в което се разбулва мистерията около загадъчния финал на трилогията, за която режисьорът неотдавна загатна.

Действието ще се развива по време на исторически военни действия в Европа. След като им се налага да оцеляват в една враждебна среда, те се опитват да се доберат до неутрална Швейцария, като по пътя са принудени да убиват бели войници от собствената си армия.

Идеята за новия военен филм дошла на Тарантино по време на работата върху "Джанго без окови". Режисьорът вече е написал половината от сценария, но от интервюто не става ясно кога се очаква да започнат снимките за новата лента.

Сподели.