Куентин Тарантино работи по последната част от трилогията, започната с Inglourious Basterds

Pinterest LinkedIn +

Новият филм на Куентин Тарантино (Quentin Tarantino) – Django Unchained (Джанго без окови) – идва в киносалоните след броени дни, а режисьорът вече планира следващото си творение.

Предстоящият филм е с работно заглавие Killer Crow и, по думите на самия Тарантино, ще бъде финал на трилогията, започната с Inglourious Basterds (Безславни копилета) и продължена с Django Unchained.

Въпреки че сценарият на бъдещата лента е едва наполовина написан, историята се очаква да е свързана пряко с приключенията на лейтенант Алдо Рейн и компания.

Действието ще се развива по време на исторически военни действия в Европа през Втората световна война. Сюжетът ще се върти около съдбата на група чернокожи войници от американската армия, като акцентът ще бъде поставен върху дискриминирането от страна на собственото им командване.

"Следващият етап от повествованието ще бъде разказ за група чернокожи войници, за***ни от командването заради расовата си принадлежност", коментира Тарантино за изданието The Root, в което се разбулва мистерията около загадъчния финал на трилогията, за която режисьорът неотдавна загатна.

Куентин Тарантино добавя, че първоначално Inglourious Basterds е планиран като част от по-мащабна продукция, вероятно сериал, но впоследствие филмът се е отделил като самостоятелен.

Макар да не обещава нищо конкретно, режисьорът споделя, че отдавна желае да си партнира с Джони Деп (Johnny Depp), тъй като двамата са фенове един на друг. За момента не е сигурно обаче дали актьорът ще стане част от Killer Crow или някоя от следващите ленти на Тарантино.

Сподели.