Танцова революция от Африка ще закрие фестивала One Dance Week

Pinterest LinkedIn +

Танц на робот с човек от Тайван, революция по африкански, битката със съдбата през историята на Мохамед Али и други завладяващи спектакли на десетото юбилейно издание на фестивала One Dance Week.

Революционно-музикалният спектакъл "Република Калкута" ще закрие десетото юбилейно издание на фестивала за съвременен танц и пърформанс One Dance Week. Представлението на хореографа Серж Еме Кулибали ще представи по необичаен начин съпротивата срещу голямата политика, багрите на революциите и онези, които застават под техните знамена. Спектакълът е вдъхновен и озвучен от композициите на легендарния Фела Кути, наричан "баща на афробийта" и известен като непреклонен бунтар срещу хунтата в Нигерия.

"Република Калакута" не е просто биография на непокорния гений на саксофона, изумил света със смесица от етно ритми, джаз и фънк. А вдъхновяващ урок за всички, особено за днешните творци, когато се заемат позиции, избухват революции или затихват протести", съобщават организаторите от фондация "Едно".

Десетото издание на един от най-обсъжданите европейски танцови спектакли One Dance Week ще стартира на 23 септември в Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив и ще продължи до 15 октомври. В рамките на фестивала зрителите ще видят танц на робот с човек от Тайван, революция по африкански, битката със съдбата през историята на Мохамед Али и други завладяващи спектакли.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.