Талант и сексапил в зелено: Джони Деп е най-богатият актьор

Pinterest LinkedIn +

Освен талантлив и сексапилен, Джони Деп (Johnny Depp) е и най-богатият актьор в Холивуд за 2010 година.

Звездата от "Карибски пирати" оглави подреждането на списание Forbes за най-печелившите филмови знаменитости, след като за последните 12 месеца е заработил сумата от 75 милиона долара.

По-голямата част от приходите на Деп се дължат на договорите му за участие в блокбъстъра на Тим Бъртън (Tim Burton) Alice in Wonderland и трилъра "Туристът" (The Tourist), в който си партнира с Анджелина Джоли (Angelina Jolie).

На второ място в класацията се нарежда комедийният актьор Бен Стилър (Ben Stiller) с 53 милиона, следван от Том Ханкс (Tom Hanks), който е припечелил за изминалите 12 месеца сумата от 45 милиона долара.

Четвърти според Forbes e Адам Сандлър (Adam Sandler) с богатство от 40 милиона долара за 2010 година, а Леонардо ДиКаприо (Leonardo DiCaprio) изостава с неговите 28 милиона и прилежащата му пета позиция.

Хари Потър или иначе казано Даниел Радклиф (Daniel Radcliffe) е под номер шест с  25 милиона долара, но нека не забравяме, че тепърва предстои премиерата на последните две части от хитовата поредица за най-известния магьосник в историята на киното.

Робърт Дауни Джуниър (Robert Downey Jr.) и Том Круз (Tom Cruise) заемат седмо и осмо място, след като за последните 12 месеца са спечелили по "едва" 22 милиона.

На девета и десета позиция в класацията на Forbes за най-печелившите филмови знаменитости през 2010 година се нареждат Брад Пит (Brad Pitt) и Джордж Клуни (George Clooney) със съответно 20 и 19 милиона долара.

Сподели.