Take-Two: Очаквайте още Red Dead и BioShock игри

Pinterest LinkedIn +

Изпълнителният директор на Take-Two - Щраус Зелник - разкри плановете на компанията, свързани с някои от най-популярните й заглавия.

Той е категоричен, че GTA и Red Dead са "перманентни поредици", които ще продължат да се разрастват, стига изключително високото качество на последните игри да бъде запазено. Той споменава още Borderlands и NBA в този контекст и изразява надеждата, че Evolve също ще се превърне във франчайз.

Що се отнася до BioShock, Зелник вярва, че в тази поредица има още неразгърнат потенциал и че 2K Marin ще се справят със задачата да го открият и оползотворят в следващата BioShock игра. 2K Marin поема по-нататъшната разработка на поредицата от Irrational Games след напускането на Кен Ливайн и освобождаването на почти всички служители в студиото, основано от него преди 17 години.

Зелник изтъква, че BioShock е доходоносно начинание за 2K и само BioShock Infinite е продадена в повече от 6,5 млн. копия. Наскоро Take-Two разкри, че подготвя за издаване нова игра на Rockstar, без да дава жокери, подсказващи коя би могла да е тя.

Сподели.