Take this Ubisoft! За разлика от AC Unity, в Sunset Overdrive можеш да си жена!

Pinterest LinkedIn +

Американското независимо студио Insomniac Games, което има над 35 милиона продадени копия от игрите си, се закачи по очарователен начин с Ubisoft и предстоящата Assassin's Creed: Unity, като разпространи ново промо на своята следваща продукция Sunset Overdrive.

В него компанията-производител на заглавия като Disruptor, Outernauts, Fuse и култовите PlayStation поредици Spyro, Ratchet & Clank и Resistance акцентира върху избора, който предоставя на играчите, свързан с пола и външните характеристики на техните игрални персонажи.

Заигравката с Assassin's Creed: Unity, с която Sunset Overdrive, по ирония на съдбата, ще излезе на една и съща дата (28 октомври 2014 година, ексклузивно за Xbox One), идва от факта, че в co-op режима на играта на Ubisoft полът на героите ще бъде само един – мъжки. По този повод креативният директор на продукция Алекс Амансио излезе с изявление, в което използва като аргумент "липсата на ресурси".

"Свободното себеизразяване е крайно важно за нас. Ако искаш, можеш да бъдеш жена. Можеш да бъдеш и мъж. Можеш да избираш цвета на кожата си и формата на тялото си. А всички дрехи са унисекс. Така че, ако искаш да си мъж в пола, можеш да си мъж в пола. Можеш да си точно такъв, какъвто пожелаеш", обясняват Insomniac Games чрез видеото, което можете да видите по-долу.

За да няма никакво съмнение, че студиото използва момента и търси начин да извлече дивиденти от "липсата на ресурси" на Ubisoft, героинята, представена във видеото, е облечена така, че нарочно търсената прилика с Ezio от Assassin's Creed 2 и Brotherhood да бъде извън всякакво съмнение.


Сподели.