Световното музикално реалити X Factor идва в България от есента

Pinterest LinkedIn +

Един от най-успешните световни реалити формати за музикални таланти - X Factor ще стартира в родния ефир от есента на 2011 година. Шоуто ще се излъчва по Нова телевизия, която скоро ще обяви и официално условията за участие в кастинга на родните претенденти за слава.

Иначе световната премиера на популярното шоу е през 2004 година във Великобритания, като след това то успява да се наложи в редица други държави. Най-успешни са изданията му в Дания, Холандия, Италия, Испания, Гърция и Индия, като в това число не включваме родината на  X Factor, чийто шести сезон привлече на Острова впечатляващата цифра от 200 000 кандидати.

Тук е редно да отчетем и статистическите данни по зрителски интерес, които са не по-малко интригуващи - гледано е от близо 20 млн. души, достигайки 63,2 процента пазарен дял.

В българското издание на шоуто пък публиката ще има възможност да види както прослушванията на кандидатите, така и още две допълнителни селекции, втората от които ще се проведе в домовете на съдиите – членове на журито.

По всичко обаче личи, че Нова телевизия "хвърля ръкавицата" към bTV, която доскоро бе лидер в ТВ мрежата с подобен тип предаване в лицето на Music Idol.

Сподели.