Световно известните белгийци от Лазго идват в България

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестната група Лазго пристига в България на 23 май по покана на радио “Сити” и Mtel. Групата ще стане част от най-мащабната промоция, която някога е правена от радиостанция в България – “Герой на училището”.


Лазго ще изнесат специален безплатен концерт в София Ленд за победителите от голямата игра на радио “Сити” и след това ще се срещнат с най-големите си фенове и ще им раздадат автографи. Преди чуждите гости на сцената ще се качат родните звезди Галя и Сатен и Нина Николина.
Белгийското трио от няколко години не слиза от върховете на класациите, а съвсем наскоро издадоха и втория си албум, от който е и актуалният хит “Surrender”. Преди да стартира промоцията “Герой на училището” беше направено допитване до слушателите на радио “Сити” и от предложените пет световни звезди, феновете избраха именно Лазго. Групата се прочу преди три години, когато окупира световните класации с хитовете “Something”, “Alone” и “Pray” от първия им албум. “Something” дори успя да достигне да четвърта позиция в традиционно консервативната класация на Англия за сингли. Песента има сребърен статус на Острова, а в Германия, Белгия и Япония – платинен. До момента Лазго имат продадени над 2 милиона сингъла в цял свят.


Лазго:

Всичко за групата започва в края на 1999, когато продуцентът и диджей Петер Лътс решава да сформира групата заедно с дългогодишния си приятел Дейвид Вервуурт (подвизаващ се в клубовете под псевдонима Дейв МакКалън). Изборът им за вокалистка се спира на Еви Гофин, която вече е издала първия си соло сингъл “Turn You On”, но без никакъв успех. Еви подписва първия си договор с музикална компания на крехката възраст от 17 години. Първоначално се крие зад псевдонима Медуза, след това участва в проекта Фиоко, но истинският успех я спохожда едва след като става вокалистка на Лазго. Може да се каже, че останалото е история. Лазго тепърва ще покоряват класациите с бъдещите си сингли и едва ли скоро някой ще може да ги измести от позицията им на “най-добра евро транс група”. Всички, които искат да ги гледат на живо абсолютно безплатно могат да участват в играта “Герой на училището”.

В края на април радио “Сити” стартира най-мащабната промоция, която някога е правена в българския радио ефир – “Герой на училището”. До 17 май всеки ученик, който има навършени 10 години, може да звънне на телефон 088 16 61 (без увеличение на телефонната услуга, без ограничение на обажданията, без значение от какъв телефон се обажда (МТел, Глобул, Мобиком, БТК) и да спечели една от многобройните награди.

Голямата награда от играта ще бъде изтеглена на 18 май. Един от всички участвали ще бъде обявен за “Герой на училището” и ще спечели мобилен телефон Sony Ericsson T230 с включени 120 минути за разговори от Мтел, едногодишна стипендия от 2000 лв., а цялото училище на “Героя” ще спечели един незабравим ден в София Ленд на 23 май – независимо от кой град на страната ще бъде победителят. Учениците ще могат да използват безплатно всички атракциони в увеселителния парк. Устрем към небесата с "Кулата", вдигане на адреналина с "Влакът на Инди", наслада от изгледа от "Виенското колело", или уникално изживяване с всеки един от останалите атракциони - изборът ще бъде оставен на победителите!

Освен това всеки ден се тегли един печеливш, който получава Прима пакет от Мтел с култовия филм “Матрицата - революции”, а целият клас на печелившия получава подаръци от радио Сити.
Сподели.