Peter Gabriel идва в България в рамките на фестивала Арена Музика

Pinterest LinkedIn +

Oсвен концерта на JUDAS PRIEST и QUEENSRYCHE на 18-ти юни, в третото издание на най-големия музикален фестивал в България ще вземе участие и мега звездата PETER GABRIEL – концерт, който наред с гостуванията на Стинг и Металика безспорно ще се нареди сред най-значимите музикални събития в България.


21 ЮНИ
СТАДИОН “АКАДЕМИК”, СОФИЯ
начало: 20 ч.

Концертът е част от дълго подготвяното турне на Питър Гейбриъл, което продължава с огромен успех вече трета година в САЩ, Германия, Италия, Испания, Франция, Великобритания, Австрия и много други. Концертите са в зали с капацитет над 15 000 хил. Души, с цени на билети от 50 евро.

Шоуто е невероятна смесица от звуци, светлини и непрекъснато сменящи се декори и костюми. Истинско чудо е, че меломаните в България ще могат да видят на живо артист от такава класа, и да присъстват на този изключителен спектакъл на най-ниската за Европа цена на билетите - 30 лв. (на предварителна продажба)

Продажбите стартират на 12 май (сряда) в билетен център на НДК и по-големите градове на страната.


PETER GABRIEL

Питър Гейбриъл придобива световна известност и репутация със своята уникалност като музикант и композитор.
През годините той печели многократно награди за своите албуми, изпълнения на живо и видео клипове.

П. Гейбриъл е един от основателите на легендарната група “Дженезис”. През 1975 напуска групата, за да създаде пет години по-късно WOMAD (World of Music, Arts & Dance) - Свят на Музика, Изкуства и Танци. В поредица от ежегодни международни фестивали, WOMAD събира на една сцена традиционна и съвременна музика, изкуства и танци от всяка точка на планетата. В момента Питър е в управителния съвет на WOMAD.
Малко след това, Питър основава Real World Studios в Уилтшир, което има за цел да създаде идеална обстановка за творчески изяви. Студиото се превръща в база за лейбъла Real World Records, чрез който широк кръг от международни звезди записват и представят своите албуми.
Питър Гейбриъл издава 10 соло албума и през 1986 печели първата си награда “Грами” с албума 'So'.
Видео клиповете към същия албум го превръщат в лидер във видео продукцията, а клипът към парчето 'Sledgehammer' печели най-много музикални награди в музикалната история, включително и първа позиция в най-популярното музикално списание Rolling Stone.

Питър участва в широк спектър от дейности, свързани с активна защита на човешките права и околната среда.
Парчето 'Biko', е първото поп парче, в което се говори за Апартейда в Южна Африка. През 1998 и 1990 се включва в концертите на стадион “Уембли”, в защита за освобождаването на Нелсън Мандела. През 1988 работи със световно известната организация за защита на човешките права Amnesty International, като организират голямото турне под надслов "Human Rights Now", с участието на Стинг, Брус Спрингстийн, Трейси Чапман и Йосу Н`Дур.

През 1989, Питър композира музиката към епичната творба на Мартин Скорсезе – “Последното Изкушение на Христос”, която е в основата на най-експерименталния му и новаторски албум 'Passion'. Той представлява уникална смесица от различни музикални стилове и в него участват едни от най-добрите музиканти.
При издаването на десетия си солов албум 'Us' през 1992, Питър поръчва на 11 специалиста по визуални ефекти да интерпретират всяка една от 11-те песни към него. През 1993 тези произведения на изкуството са представени на Изложбата за Съвременно Британско Изкуство, а също така и на специална изложба в Япония.

Албума 'Us' е номиниран в Щатите с 4 награди “Грами” и 2 награди на MTV, а във Великобритания печели Британските Музикални Награди “БРИТС” и тези на списание “Кю”.
През Април 1993 стартира турнето 'Secret World Tour', продуцирано от Питър и начинаещият режисьор и дизайнер Робът Липейдж. Шoуто е комбинация от представата на Робърт за театрална естетика и емоционалните песни на Питър за взаимоотношенията между хората. Този забележителен музикален спектакъл е посетен от милиони хора по света. Турнето продължава 18 месеца и включва пет континента.
През Ноември 1993 г. , шоуто е заснето и записано в град Модена – Италия от Франсоа Жирар, а през м. Август 1994 е издаден двоен концертен албум и видео материал 'Secret World Live'.
През 1993, Питър основава Real World Multimedia, с екип от експерти, посветени на развитието, продуцирането и издаването на новаторски CD-ROM-ове, които печелят авторитетни международни награди.
От 1993 г. до 2003 г. – цели десет години, гениалният музикант подготвя грандиозния си спектакъл – “Growing Up”, който вече трета година обикаля света и ще бъде представен и в България. Албумът “Up”, издаден през 2002 година, бе окачествен от музикалната критика като най-доброто, което Питър Гейбриъл е създал до този момент.
Освен изпълнител, композитор и автор на музиката си, Питър Гейбриъл е и експериментатор и новатор, музикант, склонен да смеси най-новите технологии с най-старите музикални инструменти, познати на човечеството. Точно както в музиката му са напластяват ритми и прекрасни инструментали и емоционални вокали, в текстовете му са преплитат внушения и образи, които бързо грабват ума и сърцето на слушателя. Концертите на уникалния музикант са незабравимо преживяване. Феерия от музика, светлини, великолепен декор и оригинални сценични решения.

Инфо: Анимато Мюзик

Официален сайт на Peter Gabriel:
www.petergabriel.com
Сподели.