Концерти на Йълдъз Ибрахимова в рамките на Европейски музикален фестивал

Pinterest LinkedIn +

След суперуспешния албум “Марджанджа – песните на циганина”, последван от две напълно разпродадени турнета в България и Турция през 2002г., джаз примата ни отново търси предизвикателството в музиката. В началото на май, тя ще представи новия си музикален проект, наречен “Цигански романс” на няколко наши сцени в София, Пловдив, Варна и Велико Търново.

Българската публика, свикнала да вижда Йълдъз с различни джаз формации, този път ще бъде изненадана от новата й концертна програма с камерния струнен оркестър СТУДИО ПРИМО, под диригентството на Владимир Бошнаков. Заедно те ще представят най-доброто от руските и цигански романси и унгарски чардаши.

Аранжиментите и обработката на концертната програма са специален подарък за ПРИМО от композитора Кирил Ламбов и Мариана Булева.

Три от концертите в София, Пловдив и Варна, са в рамките на Европейския музикален фестивал 2004, който тази година за първи път се провежда едновременно в 4 града на България.

На 5 май от 19.00 ч. “Цигански романс” е на сцената на музикално – драматичен театър “К. Кисимов” – Велико Търново.

На 7 май в София, зала “България”, 19.30 ч.

Варна ще види Йълдъз и ПРИМО на 8 май от 19.00 ч. в зала 1 Фестивален и конгресен център

9 май е датата в Пловдив, 19.30 ч. в Градски дом на културата.


През есента на миналата година, излезе последният студиен проект на Йълдъз Ибрахимова, озаглавен “Песни за малки и големи”, който ни представи родната джаз прима в съвсем различно амплоа. Албумът, който се радва на огромен интерес у нас и в Турция, включва популярни европейски и балкански детски песни, а в записите заедно с Йъдъз участват майка й – Неврие и 6-годишната й дъщеричка Суна.

Инфо: Инфо: Virginia Records
Сподели.