Свежест и екзотика на пролетното издание на Sofia Restaurant Week

Pinterest LinkedIn +

Готови ли сте за гурме пиршество? От 7 до 13 май Sofia Restaurant Week ще ви помогне да откриете вкусните тайни на 25 от най-добрите столични ресторанти. За любителите на вкусната чуждестранна кухня фестивалът предлага азиатски, индийска, средиземноморска, френска, италианска и гръцка кулинария, а Kohinoor, SASA и Wagamama са само част от екзотичните места, които може да посетите.

След изключително успешното първо издание на Sofia Restaurant Week през септември 2016 г. пролетната Седмица на софийските ресторанти ще ви предложи нови добри места за хапване, менюта и кулинарни изкушения, обещават организаторите. В рамките на седем дни може да опитате невероятна храна, резервирайки своите места в предпочитаните ресторанти, които предлагат няколкостепенно меню на стойност 25 лв. без включени напитки.

Ресторантите са подбрани след внимателна селекция според качеството на храната и обслужването, интериора и наличието на приятна градина, както и заради изключителното кулинарно преживяване, което предлагат. Сред предложените ресторанти ще намерите както модернистична, така и традиционна кухня, а някои от местата ще ви изненадат и с иновативни предложения.

Гурме

В зависимост от настроението и придружителите може да избирате между малки семейни ресторанти като Vino&Tapas и "Багри", авторска кухня в Nico’las, "33 Гастронавта" и "Вакуум", както и висок клас заведения като Talents или "Клуб Пушкинъ". Почитателите на живата джаз музика ще могат да посетят Egur, Egur и Morino Urban Wine & Dine. Petrus е подходящ и за семейства с деца и ще изненада всички с новото меню, което шеф Петър Янков е подготвил.

За любителите на steakhouse grill заведенията, организаторите са избрали Roadhouse Grill, където ще могат да опитат месо от висок клас, доставено от САЩ и Италия. Пролетната тема ще бъде застъпена в менютата на ресторантите с присъствието на специалитети с агнешко месо и свежи сезонни зеленчуци.

Sofia Restaurant Week се организира от водещи онлайн и офлайн пътеводители за заведения и туризъм на български и английски език – Zavedenia.bg и Sofia In Your Pocket. Резервации за Sofia Restaurant Week ще могат да бъдат направени от 26 април 2017 г. чрез интернет страницата на фестивала.

Сподели.