Super Street Fighter IV: Arcade Edition

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Файтинг игра Година: 2011 Разработва: Capcom Издава: Capcom Платформа: РС | PS3 | Xbox 360|

Street Fighter IV е рядка птица сред заглавията в жанра на който е ярък представител. Освен, че е най-новото попълнение в гейм серия с над 20 годишна история, той е и една от малкото fighting (биткаджийски) игри излезли освен за конзоли (както повелява традицията) и за добрите, стари компютри.

Откакто се появи за пръв път през лятото на 2009г. „Уличният боец” не престава да се развива – Capcom пуснаха Super Street Fighter IV както и куп допълнения за сваляне. До момента обаче всички тези нови „благини” бяха достъпни само и единствено за феновете на конзоли. Сега обаче с последната Arcade Edition версия на играта, РС феновете ги получават в един цялостен, завършен пакет при това на изключително изгодна цена.

Arcade Edition включва последната версия на оригинала (с всички софтуерни кръпки и подобрения) плюс още няколко интересни бонуса. На първо място в нея ще намерите всички 25 бойци от първата игра, както и десетте нови героя от Super Street Fighter IV. Към тях Arcade Edition добавя още четирима: братята-близнаци Юн и Янг (познати от Street Fighter 3), зла версия на Рю и новото превъплъщение на Акума, наречено Они. Така общият брой на достъпните за игра герои в играта става 39.

Всички те ще са отключени още в самото начало на играта и ще можете да ги изпробвате в т.нар. Аркаден режим, който всъщност представлява соловата (офлайн) кампания на Street Fighter IV. Разбира се битките срещу управлявани от компютъра противници далеч не е толкова забавно, интересно и предизвикателно колкото мултиплейър мачовете срещу живи противници онлайн или на едно РС/конзола и  точно там е солта и пипера на тази игра.

Бойната система в Arcade Edition няма видими промени, но е претърпяла редица дребни подобрения. Сега всеки боец вече има по две „Ултра” атаки (докато в оригинала имаше само по една). Някой от тях са драстично различни спрямо аналозите им от първата игра – например „Сибирската вихрушка” на Зангиеф вече има съвсем различен ефект.

Любопитна добавка е и така нареченият Replay Channel, който ще ви позволи да проследите до 5 повторения на различни играчи и така лесно ще можете да намерите повторението на любимия си боец онлайн. Освен това тази опция ще ви позволи да изпращате вашите собствени повторения (replays) на до 50 други играчи в мрежата, за да се похвалите с най-успешните си и ефектни победи.

Най-големият плюс на тази версия обаче е невероятно изкусителната цената на която се предлага: всички екстри на оригинала, куп новости в комбинация с някои типични „компютърни” опции като поддръжка на клавиатура в това число и свободно реконфигуриране на бутоните – отличен пакет за по-малко пари отколкото обикновено плащате за РС игра. Страхотна сделка!

http://www.youtube.com/watch?v=7c6ZH_AYFBE&feature=player_embeddedСподели.