Суинг версии на български хитове представя групата "PostBalkanTon"

Pinterest LinkedIn +

Първата българска кавър суинг банда "PostBalkanTon" е готова с всички песни от едноименния си албум, събрали вечни български хитове в суинг вариант. След „Цвят лилав“ и „Шоколад“ музикантите Алекс Нушев, Светослав Миланов, Иван Ценов, Нин Сю и Зария Кантарджиева представят излъчват една много специална, по собствените им думи, песен.

С подкрепата на НФК, в социалните ни мрежи и YouTube вече може да видите третият сингъл от албума - „Остани“ на незабравимата Паша Христова”- разкрива нежният вокал на бандата. Зария Кантарджиева споделя, че лично за нея това е най-въздействащата песен от осемте евъргрийна в албума. „Музиката е впечатляваща, а текстът - съвършен. Макар, че това е добре позната песен, аз я преоткрих в последните години и си мисля, че наистина е важно кога и в какъв момент слушаш определена песен. Понякога трябва да имаш повече житейски опит, за да осъзнаеш скритите моменти... Особено ако си преживял нещата, за които се говори в текста“ - споделя още тя.

Именно заради силните послания или може би точно заради това „Остани“ звучи повече като блус, като музика за душата, а не толкова като суинг. От коментарите в социалните мрежи и реакцията на публиката по време на „лайв“ участията на "PostBalkanTon" личи, че групата има вече своите твърди фенове, като аудиторията расте всеки ден. „Дори хора, които по принцип не харесват джаз или не слушат този тип музика, споделят, че песните в „PostBalkanTon” много им допадат“- разказва Зария.

Групата печели одобрението и на някои от създателите на оригиналните песни, активни в социалните мрежи. Първа своето виртуално „сърце“ оставя Ирина Флорин, след като суинг варианта на „Цвят лилав“ избухва в YouTube.

Сподели.