Sugar DJ's: Без музика няма живот

Pinterest LinkedIn +

Антон Христов и Иван Соколов са имената, стоящи зад проектите Sugar DJ's и RockAtive DJ's. Всичко за транс музиката, алтернативния рок и как се става успешен диджей у нас ще ви разкаже лично те.

Avtora.com: Откога музиката е част от живота ви?

Sugar DJ's: Музиката винаги е била част от живота ни. Според нас без музика няма живот. В професионален план всеки от нас е започнал по различно време - с партита в малки заведения и по домашни сбирки. Общо взето и двамата се бяхме пуснали по течението и в различни моменти от живота си всеки получи възможност да започне работа в едни от най-големите и известни заведения за времето си, а именно Ескалибур и Швейк. Много сме благодарни на колегите, които ни дадоха шанс тогава.

.: Къде се намерихте?

Sugar DJ's: Съвсем случайно, наши общи познати ни запознаха и стана така, че започнахме да работим заедно в клуб Маската. След известно време станахме много добри приятели и се сработихме перфектно. Когато разбрахме, че имаме еднакво виждане за всичко, свързано с музиката, преценихме, че е време да направим нещо авторско, нещо наше. Така се роди дуото Sugar DJ's през 2006 година.

.: Без съмнение сте едни от най-добрите дуети зад пулта. Каква е цената на такова признание?

Sugar DJ's: За първи път чуваме, че сме един от най-добрите дуети зад пулта и сме приятно изненадани от това. Според нас не се открояваме с някакви по-специални умения от колегите, които познаваме или сме чували, но заради начина ни на работа добихме доста популярност в средите, в които работим. Именно там намерихме много приятели и симпатизанти.


Sugar DJ's и RockAtive DJ's. Разкажете ни всичко за тези два проекта.

Sugar DJ's: Sugar Dj's е изцяло електронният ни проект. Той включва участията ни с електронна музика, предаванията по радиостанциите, авторската ни музика и ремикси. Имахме две предавания месечно в две онлайн радиостанции, едното беше по Vibes radio, другото по Party107 Чикаго, но поради липса на време и ангажиментите ни по клубовете в София, ги отказахме.

Като авторска музика официално имаме издадени няколко неща, първото от които е трака ни съвместно с Кацаров, озаглавен D.S.B.и издаден официално от нашия лейбъл Motion Beat. С него добихме популярност, след като го завъртяха на грандиозно парти Белгия - част от Mainstage партитата в цяла Европа, организирани от най-големия лейбъл за елекронна музика Armada. Другият ни трак, на който снимахме и клип, е съвместен проект със Светлана Близнакова от група SEVI, които са доста популярна и успешна група на нашата рок сцена. В този проект вложихме доста труд и може да се каже, че засега е най-доброто ни парче. Точно поради този факт ни поканиха на редица интервюта в почти всички радиостанции и в няколко по-големи телевизионни шоута и сутрешни блокове.Слушателите на радио The Voice гласуваха за песента и я задържаха няколко седмици в Топ 10. Имаме и ремикс на парчето I Used To Be Alonе на Нора Дончева, която беше един от финалистите в X Factor. По наше мнение тя е голям, но непризнат професионалист.

Rockative DJ's е другото ни аз. Този проект го реализирахме, защото искаме да се различаваме в стиловете музика, които правим и пускаме. Идеята е, че когато идваш на участие на RockAtive DJ's, ще чуеш най-яките хитове в рока и настроението е гарантирано. За момента нямаме проекти, свързани с този стил музика, но не липсват идеи, които един ден да бъдат реализирани.

.: Как се става резидент в най-големия рок-алтърнатив клуб в България – Rock It?

Sugar DJ's: В момента, в който клуб Rock It отвори врати, ние си казахме - "Трябва да работим там". Поразровихме се, поразпитахме и отново бяхме препоръчани. На интервюто за работа разбрахме, че за да пускаш в Rock It не означава просто да работиш там. В клуба всичко е едно цяло, всеки един успех или загуба се отразяват на колективния дух и за да работиш там, трябва да вложиш всичко.

Първата вечер, в която ни беше даден шанс да докажем себе си, оправда доверието към нас. Шансът, който клубът ни даде, беше много важен. Доказахме си, че това, което правим, не е само работа, то изисква много повече и ще продължаваме да го правим от сърце, защото обожаваме постоянния контакт с хора. Така човек може много по-лесно да създава приятелства. В общи линии съвсем спокойно можем да кажем че в Rock It работим РОК.


.: В кои родни клубове още можем да ви открием?

Sugar DJ's: Засега сме резиденти в клуб Rock It, Red Rockit в Обзор, Rockit Beach и клуб Маската, но получаваме и други покани да водим различни събития на много други места.

.: Транс, прогресив и алтернативен рок. Това ли е музиката, която ще спаси света?

Sugar DJ's: Музиката като цяло ще спаси света, защото всеки един жанр или стил има своя чар инастроение. Ние предпочитаме рок музика и се насочихме в тази посока основно като диджеи, но продължаваме да следим и световната електронна сцена, защото там нещата се променят постоянно. Трябва да знаем какво се случва и няма да спрем да полагаме усилия в работата по авторските си проекти.

.: Зад пулта искате да застанете до?

Sugar DJ's: От световната сцена са имената са много, но преди това трябва да поработим още. В България също има много диджеи и продуценти, с които бихме искали да работим. Иска ни се да направим партита и съвместни проекти, които дълго ще се помнят, но за момента ни липсва време. Може би след време, когато повече хора чуят за нас, самите те ще ни потърсят.

.: Какво ново да очакваме от вас?

Sugar DJ's: В момента работим по няколко проекта, единият отново е със SEVI (този път с цялата група), правим ремикс на най-новото им парче On My Own. Другият е с една много гласовита и млада певица BEXX. Надяваме скоро да са готови, за да можем да зарадваме феновете си и да спечелим нови, разбира се :)

.: Пожелайте нещо на читателите на avtora.com!

Sugar DJ's: Хванете се за живота, не оставяйте да ви подмине! Бъдете себе си и гонете мечтите си, защото в един момент всичко се сбъдва. Благодарим за страхотното интервю и за отделеното време на целия екип на avtora.com!


Сподели.