Sevi: Сцената е свещено място

Pinterest LinkedIn +

Те са млади, готини и невероятно талантливи. Те са новата глътка качествена българска музика с взривяващо сетивата рок звучене. Те са Светлана Близнакова и Рали Велинов - двама от членовете на група Sevi. А ние ви предлагаме да се потопите заедно с тях в следващите редове, в които лично ще ви разкажат за всичко ново и вълнуващо около музиката и живота си.

.: Разкажете ни всичко за новия си клип!

Светлана Близнакова: Новото парче излезе на 23 април 2014 година, казва се On My Own. Направихме го в колаборация с един италиански колега Pino Biaggioli. Оригиналът на песента е записан още през 2006 година по един солов проект, който тогава не се реализира.

Сега, по желание на нашите фенове, сметнахме, че е дошъл моментът, в който да запишем On My Own. Направихме го с наш аранжимент като песен на Sevi, клипът към него също е готов.

.: Предстои ви турне през лятото.

Рали Велинов: Да, имаме няколко дати в Италия, Гърция и един голям фестивал в Сърбия. Фестивалът е може би най-старият в Европа, провежда се в Зайчар, казва се Китариадата. Там ще завърши и турнето ни.

Светлана Близнакова: Започваме от Гърция на 18 юли, на 26 сме в Италия, в Малеско. Там ще свирим на голям фестивал - Pirates Of Rock, ще бъдем преоблечени като пирати. Знаеш, обичаме да експериментираме с визията, така че там ще представим пиратското си шоу. На 27 юли сме в Милано, на 29 юли сме в Гросето, а на 30 юли – обратно към Сърбия.

.: Имате участие и на Kavarna Rock Fest 2014, който ще се проведе на 27-29 юни.

Рали Велинов: Бяхме златна резерва и щастието ни се усмихна, така че тази година ще свирим и там.

.: Очертава се едно пътуващо лято. В тази връзка, коя е най-подходящата музика за път?

Рали Велинов: Аз слушам джаз. Успокоява ме.

.: Издайте ни любопитните факти покрай група Sevi!

Рали Велинов: Преди няколко седмици открихме първия магазин на Harley Davidson в България. Бяхме единствената поканена група на събитието. Буквално няколко дни след това бяхме единствената рок група, която свири на стадион Васил Левски по случай 100-годишнината на футболния отбор Левски.

.: Сцената е място, на което...

Светлана Близнакова: Се свързвам с публиката. Изразявам най-чисто това, което искам да кажа на хората.

Рали Велинов: Сцената е посредник между артиста и публиката. Комуникацията там се извършва чрез емоциите. Емоции, облечени в звуци или в мимики и жестове – те са еднакво въздействащи. Сцената е свещено място.


.: Какво ви вдъхновява да правите музика?

Светлана Близнакова: Вдъхновява ме изцяло животът и това, което се случва около мен.

Рали Велинов: Да, това е, което вдъхновява музикантите – животът. Любовта. Несправедливостта. Животът от твоята гледна точка.

.: А какво е рокендролът?

Рали Велинов: Рокът е свобода.

Светлана Близнакова: Свобода да изразяваш себе си. Винаги е бил бунт, защото свободата до голяма степен е свързана с него. С желанието да се бориш и да вървиш своя път.

.: Музиката е...

Светлана Близнакова: Начин на живот.

Рали Велинов: Също. Абсолютно! 


Сподели.