Страховитият dungeon crawler Legend of Grimrock излиза за PC на 11 април (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Вдъхновеният от Dungeon Master dungeon crawler на независимото студио Almost Human, сфрормиано от бивши служители на компаниите Remedy (Alan Wake) и Futuremark (Shattered Horizon), ще излезе за PC на 11 април, а от официалния му сайт вече може да бъде направена предварителна поръчка на играта само срещу $11.99 – 20% по-ниска цена от тази, на която ще може да бъде закупена след посочената дата през Steam и GOG.

Предварителната поръчка ще осигури на потребителите както Steam ключ, така и много ексклузивни бонуси, някои от които ще им бъдат от ползва след излизането на Legend of Grimrock.

Това са карта на света на играта, геймплей ръководство, координатна таблица за принтиране, готова за картографиране, музика, тапети, художествен дизайн и др.

Освен за PC, играта ще излезе за iPhone, iPad и Mac, но тези версии все още нямат конкретна дата на издаване. Заглавието й идва от името на планината, в чиито недра се развива нейното действие, изразяващо се в типичните за този жанр лутания из подземия, в чиято тъма се крият съкровища, капани и най-вече ужасяващи чудовища. Срещу тях играчите ще се изправят преобразени като Fighter, Rogue, Punchy Fighter или Mage.

"Legend of Grimrock е вдъхновена от олдскуул класиките в жанра, но определено е игра, която не би могла да бъде направена преди 15 години. Ще изглежда чудесно, ще има много присъствена атмосфера, ще има добър саунд и добър геймплей", обещаха Almost Human при обявяването на LoG в края на миналото лято.


Сподели.