Стивън Спилбърг продуцира филм по The Grapes of Wrath от Джон Стайнбек

Pinterest LinkedIn +

Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) ще се заеме с продуцирането на предстояща адаптация на романа The Grapes of Wrath (Гроздовете на гнева) oт Джон Стайнбек (John Steinbeck).

По повод предстоящото отбелязване на 75-та годишнина от публикуването на романа (през 2015 г.) се появиха много кандидати за неговото филмиране, като накрая правата за продукцията бяха спечелени от DreamWorks.

Историята вече е адаптирана веднъж през 1940 г. от Джон Форд (John Ford), чийто филм печели две награди "Оскар" - Най-добър режисьор и Най-добра поддържаща актриса за Джейн Даруел (Jane Darwell).

Сюжетът на романа се развива по време на Голямата депресия и проследява историята на фермерско семейство от Оклахома, което, както много други хора, е притиснато от кризата и е принудено да търси спасение в бляскавата и пълна с обещания Калифорния.

Въпреки че прие да продуцира The Grapes of Wrath, Спилбърг няма да седне на режисьорския стол, тъй като графикът му вече е зает с трилъра за американския снайперист Крис Кайл - American Snyper, който също се очаква през 2015 г.

Сподели.