Стивън Кинг и синът му написаха "Спящи красавици" (видео)

Pinterest LinkedIn +

Какво би станало, ако жените изчезнат от света? Отговор на този въпрос търси геният на ужасите Стивън Кинг заедно със сина си Оуен Кинг. Този впечатляващ тандем изследва демоничната и очарователна страна на по-нежната половина от човечеството в романа "Спящи красавици", който предстои да излезе през септември.

"Един ден казах на баща ми: "Как ти се струва идеята за една история, в която всички жени изведнъж заспиват?". А той отговори: "Това е страхотна идея, трябва да напишеш тази история", а аз му отговорих: "Не, ти я напиши" − разказва Оуен Кинг.

Така се ражда съвместеният проект на гениалния баща и сина му. Интересна подробност е, че двамата първоначално решават да реализират идеята си като мини сериал и дори написват сценарий за пилотния епизод, но веднага след това решават, че първо трябва да издадат книга.

"Много е трудно да кажем кой от нас коя част от книгата е написал, защото аз редактирах неговите части, той редактираше моите, но най-интересното е, че след като завършихме работата по книгата, все още сме приятели, все още си вдигаме телефоните, когато другият ни звъни..." - разказва известният баща. "Чудесно е синът ти да те помоли да работите заедно. Нямах представа колко приятно е това. Получи се уникална комбинация между неговото и моето светоусещане, нещо като трети глас" − обясняват двамата Кинг.

Книгата рисува един свят, в който всички жени заспиват, обвити в пашкули. Ако пашкулът бъде разрушен насилствено, събудената жена подивява и започва да буйства. А междувременно мъжете се чувстват все по-самотни и изоставени. Но се появява една жена, тайнствената Ева, която не е засегната от сънната болест. Дали Ева е медицинска аномалия, която трябва да бъде изучавана? Или е демон, който трябва да бъде убит?

Фантастичният роман вече се разпространява чрез предварителни продажби. Той ще бъде на пазара на 26 септември 2017 г. и междувременно ще бъде представен с турне на авторите. Обявените засега дати са само в САЩ и Канада.


Сподели.