Стивън Хокинг се трансформира в разярен мекаробот в Computer says... DIE!

Pinterest LinkedIn +

На 14 март 2015 година гениалният английски физик Стивън Хокинг направи своя дебют в шоу програмата на BBC Red Nose Day, която се излъчва веднъж на две години през март и е част от британската благотворителна акция Comic Relief. 73-годишният учен, учредител и директор по проучванията в Центъра за теоретична космология към университета в Кеймбридж е главен герой в скеч от популярната на Острова поредица Little Britain. В него той си партнира с Катрин Тейт и Дейвид Уилямс, които се превъплъщават, съответно, в монахиня и в Лу Тод - култов персонаж от въпросното шоу. Самият Стивън Хокинг разкрива тъмната си страна по невероятно забавен и изненадващо епичен начин, превръщайки се в... унищожителен трансформър!

На 14 март 2015 година гениалният английски физик Стивън Хокинг направи своя дебют в шоу програмата на BBC Red Nose Day, която се излъчва веднъж на две години през март и е част от британската благотворителна акция Comic Relief.

73-годишният учен, учредител и директор по проучванията в Центъра за теоретична космология към университета в Кеймбридж е главен герой в скеч от популярната на Острова поредица Little Britain. В него той си партнира с Катрин Тейт и Дейвид Уилямс, които се превъплъщават, съответно, в монахиня и в Лу Тод - култов персонаж от въпросното шоу.

Самият Стивън Хокинг разкрива тъмната си страна по невероятно забавен и изненадващо епичен начин, превръщайки се в... унищожителен трансформър!

Афектиран от брътвежите на своя помощник Лу, а малко след това и от ирландската сестра, която, без да губи време, се впуска в проповеди за божественото сътворение на света, отхвърляйки теорията на Хокинг за Големия взрив, той произнася репликата "Professor Stephen Hawking-bot transform" и за няколко секунди се трансформира в мекаробот тип десептикон пред смаяните погледи на двамата досадници.

Още няколко мига по-късно монахинята, "облечена като пингвин", се възнася при своя отец, последвана от Лу Тод, който само допреди малко се е опитвал да убеди професора колко много иска да гледа Peppa Pig по телевизията, карайки го да възпроизвежда звуците, издавани от патиците. Вместо "па-па", за всеобщ възторг изнервеният професор ясно и отчетливо произнася чрез компютърно генерирания си глас нецензурния израз "piss of", оправдавайки се с "патешкия авторедактор".

И макар след изпепеляването на сестра Катрин Лу да опитва да го омилостиви, отказвайки се от Peppa Pig, Хокинг произнася заветната реплика на Анди от Little Britain "computer says die" (компютърът казва умри) и се отървава веднъж завинаги от него, за да се върне към обичайния си вид и да пристигне навреме в аулата за своята лекция за произхода на вселената.


I recently took part in a Little Britain sketch because I enjoy the show and loved the script they put together. It was done in support of Comic Relief: Red Nose Day that funds so many worthwhile causes. http://apple.co/1HXYFxV -SH

Posted by Stephen Hawking on Friday, March 27, 2015
Сподели.