Стив Джобс отново излиза в почивка, Apple накъде?!

Pinterest LinkedIn +

Директорът на Apple - Стив Джобс (Steve Jobs) публикува официално писмо, в което съобщава за излизането си в отпуска за неопределен срок. Причината са здравословните му проблеми, които той има от край време. Въпреки това, дори по време на отсъствието му той ще изпълнява задълженията си като CEO на Apple.

Припомняме, че това не е първият случай на оттегляне за Стив Джобс. През 2009-а година по същите причини той изчезна от полезрението на медиите, а малко след излизането му в отпуска се забеляза рязък спад в продажбите на продукцията на Apple.

Те бяха намалени с около 10% само часове след заявлението, което доказа и голямото влияние на Стив Джобс. Въпреки че колегите му направиха всичко по силите си, за да не бъде усетена неговата липса, през 2009-а година стана ясно, че бъдещето на компанията не е особено розово без присъствието на главния директор, отличен от много международни издания като един от най-добрите лидери в бизнеса.

Ето защо не може и да не се зададе въпроса кой ще поеме управлението на технологичния гигант, ако се случи най-лошото, но ясен отговор до този момент не е намерен.

"По моя молба борда на директорите ми даде медицински отпуск, за да мога да съсредоточа вниманието си върху здравето. Ще продължавам да изпълнявам функциите си на генерален директор и да участвам в приемането на важни стратегически решения за компанията", пише в официалното си изаявление Стив Джобс.

"Помолих Тим Хук да контролира всички ежедневни дела в компанията и да носи отговорност за тях. Уверен съм, че той и останалите колеги ще направят всичко необходимо, за да реализират всички планове за 2011-та година. Обичам Apple с цялото си сърце и се надявам да се върна към работа възможно най-скоро. Моето семейство и аз дълбоко ценим Вашите старания за успеха на компанията", се казва още в писмото на Стив Джобс.

Сподели.