Стинг и Шаги издават съвместен албум

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестните изпълнители Стинг и Шаги зарадваха феновете си с новина за съвместен албум. Заглавието му "44/876" е комбинация от телефонните кодове на родните страни на двамата музиканти – Великобритания и Ямайка, а албумът е вдъхновен от любовта им към островната държава. Премиерата ще бъде на 20 април 2018 г.

Музиката на Стинг е повлияна от ямайските ритми  както по времето на "The Police", така и през голяма част от соловата му кариера. Шаги е роден и израснал в столицата на Ямайка – Кингстън, а през годините трупа солиден музикален опит в денс клубовете на Бруклин и Манхатън. 

Първоначално двамата изпълнители се събират, за да запишат парчето "Don’t Make Me Wait" като трибют към карибското звучене, белязало музикалните им пътища. И историята завършва с цял албум – жизнерадостен, мелодичен и вдъхновяващ.

"Don’t Make Me Wait" излезе в края на януари 2018 г. и дебютира под #1 в престижната класация Billboard Hot 100.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.