Steve Vai раздаде автографи на фенове и журналисти

Pinterest LinkedIn +

Няколко часа преди концерта си днес в НДК, китарното чудовище Steve Vai даде пресконференция за българските журналисти.

"Много се радвам на вниманието, което получавам тук", каза чистосърдечно феноменалният китарист, през тъмните си очила - един от аксесоарите, които често носи. "Не навсякъде по света медиите отразяват концертите ми, защото музиката ми не е конвенционална, не е ортодоксална, не е поп."

Музикантът отговори на много и различни въпроси: от това дали не му е омръзнало да свири - "Невъзможно е да ми омръзне да свиря - както и на вас да слушате музика", през мнението му за MTV - принципно негативно, но не напълно до това кой би посочил като музикант номер едно за 2005 г. - "Том Уейтс (Tom Waits), един от любимите ми музиканти, наред с много класически композитори".Steve Vai отговаря на въпроси на български журналисти
Снимки: Avtora.com

"Сега снимаме концертно DVD от турнето ми и концертът в България ще бъде включен в него", каза още Вай. Той обаче изказа съмнението си, че в близко бъдеще ще пусне на DVD уроци по китара - нещо, на което се надяват както прохождащи китаристи, така и такива с дългогодишен опит.

На въпросът на популярния ТВ и радио водещ и журналист и заклет меломан - Ники Кънчев: "...не се ли страхуваш да излизаш на една сцена с Били Шийън (Billy Sheehan), един от най-великите рок басисти и основател на Mr. Big", Стив Вай отговори: "Да, страхувам се всеки път. Той е невероятен."

По подобен начин той възкликна за предстоящото му участие в концертното турне "Zappa plays Zappa", където ще дели една сцена с неговите синове и отново ще "трябва да извиря всички онези ужасно сложни неща".

Останалите музиканти, освен Шийън, които ще излязат със Стив Вай на сцената на НДК тази вечер, или The Breed, са Тони Макалпин (Tony MacAlpine) - китара, кийборди, Джеръми Колсън (Jeremy Colson) - барабани, и Дейв Уейнър (Dave Weiner) - ритъм китара, акустична китара, ситар.

Преди това, точно в 20:00 ч., на нея ще излезе по-младият от него и стилово ориентиран към блус музиката китарист Ерик Сардинас (Eric Sardinas). След него сцената ще бъде напълно преустроена технически в рамките на 40-45 минути за появата на The Breed, съобщиха организаторите Pick&More, представени на пресконференцията от Ивайла Бакалова. Те ще представят голяма част от най-новия албум на Стив Вай - "Real Illusions: Reflections", потвърди звездата.

На края на пресконференцията Вай беше масирано атакуван за автографи, като музикантът се разписа върху всичко, което му беше подадено: китари, флайъри, дискове и постери и др.

Сподели.