Стефан Лалчев от Music Idol триумфира на "Бургас и морето"

Pinterest LinkedIn +

Стефан Лалчев - един от четиримата финалисти в първото издание на шоуто Music Idol, спечели тазгодишния национален конкурс "Бургас и морето". 17-годишният изпълнител грабна наградата от 25 000 лв. с песента си "Не знаеш".

На второ място се класира Кичка Бодурова с "Помниш ли, море", а трета позиция заеха Графа и Нора Караиванова от Music Idol 2 с дуетната песен "Именно ти". Сред останалите участници в надпреварата бяха БТР, Дичо, Васил Петров, Роберта, Орлин Павлов (екс Каффе).

Изборът на родения в Бургас Стефан Лалчев опроверга носещите се в медийното пространство слухове за подкупване на журито. Сред предварително спряганите за победител имена на музиканти бяха Орлин Павлов и Графа и Нора.

От тази година регламентът на конкурса "Бургас и морето" е в изцяло нов формат, според който крайният избор на финалиста се формира от вота на публиката и този на 10-членното жури, включващо Ваня Щерева, Тони Димитрова, Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Ангел Заберски син и други.

По този начин гласовете на публиката изведоха на челно място песента на Кичка Бодурова - "Помниш ли, море", а журито определи за победител Стефан Лалчев. След коопериране на избора на жури и публика финалната тройка придоби следния облик - първо място за Стефан Лалчев, второ място за Кичка Бодурова и трета позиция за Графа и Нора.

След официалната конкурсна част, програмата на първия ден на фестивала "Бургас и морето" продължи с "любими песни от любими филми", като прозвучаха песни от филмови класики като "Оркестър без име", "Неочаквана ваканция", "Васко Да Гама от село Рупча". Део и победителят от Music Idol 2 - Тома Здравков представиха парчето "Това сме ние" от лентата "Бунтът на L".

За изпълнението на останалите песни водещите Мария Илиева и Орлин Горанов, поканиха на сцената на Летния театър в Бургас Маргарита Хранова, Марияна Попова, Катето Евро, Дони др. Една от атракциите на вечерта бе появата на популярния актьор Георги Мамалев, който седна зад барабаните, за да се превъплъти в ролята на филмовия герой от лентата "Оркестър без име".

Втората вечер на фестивала "Бургас и морето" премина с изпълнения на Тони Димитрова, Тоника СВ, финалистите от реалити шоуто Music Idol 2 и други.
Сподели.