Статукво в Hot 100, най-известният канадски тийн отново на върха в Social 50

Pinterest LinkedIn +

Кати Пери (Katy Perry) остава начело на официалната класация за сингли на САЩ за трета поредна седмица с четвъртия си No.1 хит от албума Teenage Dream - E.T. (feat. Кание Уест), който е изтеглен 323 000 пъти от дигиталните сервизи за продажба на музика през изминалата седмица.

Това количество осигурява първото място на Пери и в чарта Digital Songs, който е в нейно владение вече пет последователни седмици, а увеличението в радио аудиторията на E.T. в рамките на 22% e изтласкало парчето до второто място в тази класация. Дигиталните даунлоуди и радио аудиторията са два от факторите, които се взимат предвид при генерирането на Hot 100.

Големият претендент за наградите на Billboard, Риана (Rihanna), също запазва позициите си в Hot 100 и Radio Songs -втора в първия, и първа във втория чарт, но бележи нов спад в дигиталните си продажби. Тъкмо обратното се случва с Бритни Спиърс (Britney Spears), която се е изкачила с 10 места до No.5 в Digital Songs и с пет - до осмо място, в Hot 100. Без промяна е подреждането на останалите три позиции в топ 5 на Hot 100 – начело са Black Eyed Peas, следвани от Cee Lo Green и Lady Gaga, която се подготвя да атакува чартовете с новия си сингъл Judas.

След като дълго бе най-популярното артистично име в социалните мрежи, 25-годишната Стефани Германота отново отстъпи лидерството в Social 50 на Джъстин Бийбър (Justin Bieber). Единствените "нови" имена в Top 10 на тази класация са Бритни Спиърс и Майкъл Джексън (Michael Jackson), съответно, на седма и девета позиция.


Сподели.