Статистика: 37% от закупените от Steam игри никога не са играни

Pinterest LinkedIn +

Над една трета от игрите, които потребителите на Steam придобиват чрез дигиталната платформа на Valve, не са били стартирани на компютъра им нито веднъж, разкрива скорошно проучване на Ars Technica, проведено в рамките на два месеца.

То обхваща над 172 милиона акаунта и хвърля светлина върху навиците на геймърите в Steam. Точният процент на игрите, свалени чрез клиента на Steam, които нито веднъж не са били заредени на съответната система, е 36,9%, а други 17% са играни всичко на всичко по-малко от час.

Експертите от Ars Technica отдават този феномен на изключително атрактивните промоции и оферти за закупуване на цели компилации с голяма отстъпка, които са ежедневие в Steam. Според тях играчите се сдобиват със заглавията, към които така и не са посегнали до момента, водени от намерението все някога да ги инсталират и подкарат, но впоследствие забравят за тях или просто не намират време, за да разучават нещо ново, с което не са свикнали.

Същото проучване излъчва като абсолютни лидери сред игрите с най-много активни Steam потребители безплатните онлайн мултиплеър продукции на Valve Dota 2 и Team Fortress 2. Half-Life 2 пък е играта, която има почти еднакъв брой активни и пасивни потребители – 4,1 млн. души играят класиката на Valve, докато 3,9 млн. просто я държат "на склад" на твърдите си дискове.

Сподели.