Стартира второто издание на първата българска магистратура по блокчейн

Pinterest LinkedIn +

Тази есен стартира второто издание на първата българска магистратура по блокчейн - „Бизнес и дигитална трансформация - блокчейн иновации“, която е и една от водещите в Европа. Тя е създадена от ключови технологични експерти, в партньорство с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и е подходяща за всеки, който има желание да придобие сериозни познания за блокчейн както в ИТ, така и в бизнес аспектите на тази технология. Магистърската програма не изисква предишен опит в областта на програмирането. На практика тя е първата възможност в България и една от първите в Европа за дипломиране като специалист в тази перспективна сфера.


„Интересът към първото издание на Блокчейн магистратурата показва, че сме стартирали тази програма в подходящия момент, когато блокчейн достига своята зрялост и надхвърля пределите на криптовалутите. Това е технология, която тепърва ще променя редица икономически сегменти и обществени сфери – от финансите, недвижимите имоти и услугите до здравеопазването, администрацията, провеждането на избори и други. Сегментът се развива с все по-бързи темпове и е радващо, че ние вече успяхме да се позиционираме като една от първите магистърски програми в тази област в Европа“ - заяви Веселин Боянов, създател на магистратурата.


Първото издание на програмата премина при засилен интерес и всепризнато удволетворение от натрупаните познания и практика. Сред завършилите има както IT специалисти, така и предприемачи и дори служители в държавната администрация.


Желаещите да се включат във второто издание ще изучават основите на блокчейн технологията, умните договори (Smart Contracts), спецификата на правене на бизнес при употреба на блокчейн решения, иновациите в контекста на блокчейн технологията и много други значими теми. Освен специализираните предмети, свързани с блокчейн технологиите, те ще придобият и знания, свързани с традиционните финансови, икономически и бизнес специалности, което ще ги превърне в завършени професионални кадри и ще ги улесни при намирането на подходяща работа или стартирането на собствен бизнес в тази област.


Магистратурата във ВУЗФ представлява най-изгодната възможност, в целия западен свят, за придобиване на европейска магистърска степен по блокчейн. Освен това, oрганизаторите ще предложат атрактивни възможности за разсрочено плащане на участниците в нея.


Тъй като местата са ограничени, е необходимо да се свържете с университета своервременно, за да гарантирате своя прием.


Повече подробности за кандидатстването са достъпни тук.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.