Стартира публичната бета на Gameglobe – free-to-play гейм платформа с редактор на нива

Pinterest LinkedIn +

Обявената през май тази година free-to-play гейм платформа на Square Enix, Gameglobe, вече е достъпна за потребителите от цял свят, имащи интерес не просто към гейминга, а и към създаването на собствено игрално съдържание.

"По време на затворената бета имахме чудесни моменти и бяха създадени хиляди вълнуващи нива, изиграни от нашата прекрасна общност, така че се надяваме да пренесем позитивизма, креативността и огромните количества забавление и в отворената бета!", казва се в съобщението, разпратено до всички регистрирали се в сайта на платформата потребители.

Според изпълнителния директор на Square Enix, Фил Роджърс, Gameglobe ще позволи на феновете да сътворят своя игра "от нулата, моделирайки игралния свят според собствената си творческа визия".

След като създадат свое ниво, потребителите могат да го качат в Gameglobe.com и споделят с всички останали. Flooded Mine, A Miner Problem и Escape! са първите три нива, промотирани чрез хоттопик секцията в Gameglobe.com. Под нея посетителите могат да видят кои са най-бързо трупащите популярност, най-играни, най-скоро публикувани и най-харесвани нива сред потребителите на платформата в момента, и само след миг да започнат да играят някое от тях или да създават свое собствено.

Сподели.