Star Wars: The Old Republic става free-to-play на 15 ноември

Pinterest LinkedIn +

Масовата онлайн мултиплеър екшън ролева игра на BioWare и LucasArts, базирана на вселената на Star Wars, ще стане безплатна на 15 ноември, съобщиха Electronic Arts. Тази новина е придружена от по-подробна информация относно привилегиите за играчите, които са играли SWTOR и преди тази дата, заплащайки за месечни абонаменти.

Тези, които имат активен абонамент към момента на преминаване на играта от платен към безплатен достъп, ще получат безвъзмездно 250 Cartel Coins, плюс Coins за всеки месец, през който са били абонирани. Онези, които в миналото са плащали месечни такси и подновят тази практика преди 20 декември, също ще получат Coins за месеците, за които са си плащали, за да играят.

Главният дизайнер на SWTOR, Деймиън Шуберт, пояснява, че free-to-play играчите ще трупат XP по-бавно от платените играчи, а освен това ще бъдат ограничени спрямо тях в отделни аспекти от играта. Въпреки това ще могат да стигнат до 50-то ниво, имайки достъп до главната кампания и повечето странични куестове, налични за платените играчи.

Освен трансформацията в модела на монетизация на SWTOR, друго предстоящо събитие е излизането на ъпдейт 1.5, с който в играта ще бъде въведен HK-51 Assassination дроид.

Сподели.