Стартира Origin - новата дигитална платформа на Electronic Arts

Pinterest LinkedIn +

Отсега нататък игрите на Electronic Arts и EA Partners ще имат нов дом - дигитална платформа, през която ще могат да бъдат изтеглени и чрез която потребителите им ще могат да осъществяват контакт едни с други. Наречена Origin, като функционалност и интерфейс платформата е изпълнена по модела на действащите подобни като Steam, например.

Също като сервиза на Valve, Origin поддържа собствена клиентска програма, чрез която потребителите могат да създават свои общности, да следят гейм навиците на своите познати, да изтеглят нови PC игри на EA и др. В бъдеще компанията ще стартира и мобилно приложение, предназначено за смартфон игрите на EA и кросплатформен обмен на информация за дейността на потребителите, фигуриращи в една и съща общност.

Към момента Origin Store включва около 150 игри, а в бъдеще това ще е единственото място, от което ще могат да бъдат закупени лимитирани издания на заглавия като Battlefield 3, FIFA 12, Alice: Madness Returns и Kingdoms of Amalur: Reckoning. Star Wars: The Old Republic ще може да бъде придобита в дигитален формат единствено през Origin, посочва се още в анонса на EA.

Амбициите, декларирани от компанията, са да превърне Origin в платформа, чието съдържание няма да може да бъде намерено никъде другаде, с постоянно развиващи се гейм и социални функции от ново поколение.

Сподели.