Стартира дарителска кампания за Octodad 2 (Тийзър)

Pinterest LinkedIn +

Няколко месеца след като спечелиха Student Showcase наградата на 2011 Independent Games Festival за своя супер забавен адвенчър от трето лице Octodad, създателите на играта сформираха ново студио и вече работят по нейното продължение – Octodad 2.

За да доведат до край проекта обаче, Young Horses се нуждаят от бюджет в размер на $20 000 и тъй като са независимо студио, разчитат да намерят спонсори в лицето на феновете нa Octodad – гигантски октопод, правещ всичко възможно да се държи като нормален семеен мъж.

За целта, студиото стартира кампания по набирането на средства за осъществяването на Octodad в KickStarter, чрез която генерира близо $10 000 само за един ден. Желаещите да спонсорират проекта могат да видят и първия тийзър трейлър на играта, която ще бъде издадена първоначално за PC и Mac, но в плановете на Young Horses влиза портването й и за други платформи.

Създателите на Octodad ще се отблагодарят на всички, които вземат участие в набирането на средства, според размера на дарението им – от тениски и включване на имената им в кредитите на Octodad 2, през копие от играта, до плюшени играчки, статуетки, ранен достъп до тестовете и дори неигрален персонаж в геймплея. А освен почти всичко изброено, тези, които дарят над $1000, ще получат портрет на Octodad, нарисуван с маслени бои.


Сподели.