Independent Games Festival 2011: номинации

Pinterest LinkedIn +

Половин година след старта на кампанията по записването за участие в Independent Games Festival 2011, журито на фестивала обяви селекцията си от игри, номинирани в отделните категории.

С най-много номинации - по три за всяка - са Minecraft и Amnesia: The Dark Descent, които са сред претендентите за топ наградата на събитието - Seumas McNally Grand Prize, редом със SpyParty, Desktop Dungeons и Nidhogg, като са преки конкуренти и в категорията за технически достижения, където присъстват още Confetti Carnival, Neverdaunt:8Bit и Miegakure.

Третата номинация на графичния адвенчър сървайвъл хорър на независимото шведско студио Frictional Games, издаден през септември 2010 година, е в категорията за най-добро аудио, където са селектирани още Bastion, Retro City Rampage, Bit.Trip Beat и Cobalt, а тази на сандбокс адвенчър хита на Mojang Specifications - Minecraft, чиято бета стартира на 20 декември - в тази за най-добър дизайн. Faraway, Nidhogg, Super Crate Box и Desktop Dungeons са останалите четири претендента в тази категория.

Победителите в шестте категории ще бъдат обявени по време на Конференцията на инди производителите на видео игри на 2 март, а игрални версии на всички номинирани заглавия ще бъдат демонстрирани пред присъстващите на събитието.

Сподели.