Star Wars Battlefront 2

Pinterest LinkedIn +

жанр: team 3d-shooter
година: 2005
производител: LucasАrts
системни изисквания: CPU 1,5 GHz , RAM 256 MB, HDD 4,3 Gb, Video 64 Mb DX 9, W2K / XP, online players 2/64

“Легенди за войните”
 
Да задържиш вниманието за повече от пет минути е трудно. Да го обсебиш и владееш повече от тридесет години – почти невъзможно. Star Wars поредицата обаче успя да го направи – шест колосални филма, безброй комикси и книги и много, ама много игри. Всеки намира нещо свое в легендата - герои, космически кораби, Силата, звездите... Star Wars Battlefront 2 е разказ за войната...
 
"Републиката, Империята и всичко останало"
 
Praise your souls gentlemen – Джордж Лукас отново ни въвлича в конфликта, изпепелил хиляди планети и хвърлил в ада на междузвездната касапница живота на милиарди.
Фракциите са общо четири, а кампаниите разделени както следва: Република (клонинги командоси рулз!) vs. Техно съюза и отцепниците, и Империята срещу Бунтовниците. Като част от армията на дадена групировка, на вас и на бойната ви част се възлага мисия. Операциите варират: спасителни, исторически, произволни  "seek and destroy, burn and bleed"... Сраженията протичат Battlefield style – система от постове, които се превземат, с цел да повишиш наплива на своите подкрепления и да подкопаеш противника. Има битки, в които може да избереш дали да участваш или не. Приемайте всички предизвикателства. По този начин няма да изпуснете някой красив сблъсък в космоса или умоубийствен десант.
 
“Разни класове – разни идеали”
 
Класическите класове кашик, снайпер, инженер и противотанков отново са на линия и са готови да дадат всяка капка кръв (смазка) за каузата. Освен познатото каре белот обаче са включени и още два класа, уникални за всяка от четирите армии. “Новите професионалисти “ ви дават достъп до благости като енергиен минигън, миномет, jet-pack, уникалните дройдеки (сещате се, щит, две оръдия, грозни и убиват от пръв поглед). Даже има моменти, когато влизаш в кожата на герой – “Ида от далеч и се придвижвам със светлинен меч”, а нали се сещате кой върти тояга на страната на Империята? Общо взето всички познайници присъстват на партито -  Анакин (Вейдър), Хан Соло, Чубака, Йода, Люк... Това, което ме грабна обаче, бяха звездните сражения... Мащабите, хаосът, паниката – празно няма! Когато боят се води в безвъздушното пространство, нерядко се налага да влетиш в хангара на противниковия звездолет. Купонът стана, когато направих абордаж с горящ изтребител, гонеше ме ракета, а точно в момента един оптимист се опитваше да излети. “Със сто километра в час, пак съм нооомеер едно!...”
Возилата радват – доказано е. В SWBF 2 машините направо възбуждат. От пиле мляко: 15 метровите паяци на роботите, няколко вида sci–fi танкове, палитра от изтребители, звездоразрушители, имперските АТ – walkers (в тях е хубаво, срещу тях не е, вервайте ми). И при това балансът е такъв, че хем да няма team kills за някой потрошен спидер (сиромах човек – жив дявол), хем картата да не заприлича на Орлов мост в пиков час. Няма излишни машини и хора – sweet!
 
“Вселена като една човешка длан”
 
Театърът на бойните действия не търпи коренна промяна от първата част, но и не може иначе. Хот, Набу, Курасант, Ендор, Татуин… и сто кила космос, ще стигне за всички. Красиво е, без да е невероятно, но все пак сме на война, а не на туристическа обиколка.
 
Рискувайте. Рискувайте да седнете пред монитора на обяд и когато отлепите очи от него навън да грее луната. Рискувайте след като излезете с приятели от клубчето да се гледате странно, да правите “джгшшш, пиу-пиу-пиу” и да се опитвате да летите с реактивна раница. Рискувайте и нека Силата Да Е С Вас! (Леле, това все едно не съм го казал!)
 
 
 
Сподели.