Star Citizen генерира рекордните $6.6 млн. чрез групово финансиране

Pinterest LinkedIn +

Свръхамбициозният нов проект на създателя на космическата симулация Wing Commander Крис Робърт генерира чрез доброволно групово финансиране рекордните $6.6 млн. – сума, която дори не се доближава до постигнатото от този инвестиционен модел от възникването му досега.

Около една трета от тези средства са събрани чрез Kickstarter – дигиталната платформа, която със сигурност ще остане в историята като едно от най-значимите събития в гейм индустрията за 2012 г.

Досегашният рекорд от $4 млн., поставен преди около месец от Project Eternity на Obsidian Entertainment в Kickstarter, бе разбит преди една седмица, а на 19 ноември с преминаването на границата от $5.5 млн. стана ясно, че е постигната и най-високата от предварително поставените цели.

Останалите две трети от средствата до $6.6 млн. бяха събрани посредством сходна кампания в официалната страница на Roberts Space Industries, която е в етап на надграждане с допълнителни секции, посветени на Star Citizen.

И в момента сайтът предлага много и разнообразна информация в текстове и мултимедиен вид, включително няколко геймплей видеа и първия кинематографичен трейлър на играта, очаквана не по-рано от 2014 г.

Сподели.