Първи подробности за Star Citizen – следващата игра от създателя на Wing Commander (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Създателят на култови космически симулации Wing Commander, Privateer и Freelancer - Крис Робъртс, работи по нова игра, която ще излезе най-рано в края на 2014 г. ексклузивно за PC. Озаглавена Star Citizen, играта се разработва върху силно модифицирана версия на CryEngine 3 от малък екип, включващ някои от хората, с които Робъртс работи по Wing Commander и Freelancer.

Визията на Робъртс е Star Citizen да обединява всички най-силни страни на предишните му продукции – интензивни битки в открития космос, огромен отворен свят и динамична икономика. Действието в играта ще се развива през 2942 г., когато човешката цивилизация е завладяла цялата галактика.

Започвайки своята кампания, която ще включва между 30 и 40 мисии, играчите ще се присъединят към Squadron 42 – елитен взвод, изпращан до критичните точки от галактиката. Освен самостоятелно, Star Citizen ще може да бъде играна в онлайн мултиплеър, сходен като замисъл с този на Demon's Souls.

Целта на играчите ще бъде да станат граждани на Империята – привилегия, която не се полага по презумпция, а трябва да бъде заслужена. Ще съществуват различни начини за постигането й – за да имат преживяване, по-близко до Wing Commander, играчите ще трябва да изберат пътя на военната служба, участвайки в битки на всички горещи фронтове, а ако предпочетат някакъв тип цивилна служба, ще ги очаква по-скоро Privateer/Freelancer геймплей.

Въпреки че вече е привлякъл инвеститори, с чиито средства е реализирано технологичното демо на Star Citizen, Робъртс ще заложи на групово финансиране за по-нататъшното осъществяване на продукцията. "Ако успеем да генерираме между $2 и $4 млн., ще получим остатъка от договорените инвестиции и ще имаме необходимите средства да я направим", пояснява Робъртс.

Сподели.