Стани снайперист чрез iPhone-а си! Обявиха Sniper: Ghost Warrior за iOS

Pinterest LinkedIn +

Тактическият шутър от първо лице Sniper: Ghost Warrior, издаден за PC, PS3 и Xbox 360 през юни 2010 г., е в процес на римейк за мобилните устройства на Apple, чийто рилийз е планиран за началото на 2012 г., обявиха създателите на Sniper сериите – полското студио City Interactive.

С адаптацията на играта, чието действие се развива в измислена латиноамериканска държава, раздирана от гражданска война, са се заели Vivid Games – независимо полско студио, профилирано в разработката на гейм продукция за мобилните платформи.

За разлика от оригиналната версия на Sniper: Ghost Warrior, изградена върху Chrome Engine, iPhone и iPad портовете ще използват Unreal Engine 3, а геймплеят ще се осъществява чрез тъчскрийн контролите на устройствата. Премиерата на Sniper iOS би трябвало да съвпадне с тази на Sniper: Ghost Warrior 2, чиято разработка бе обявена в началото на 2011 г.

"Стрелбата със снайпер е своего рода поезия в забавен каданс, чиято точка се поставя с дърпането на спусъка", казва се в изявлението на президента на Vivid Games. Студиото има амбициите да предостави на потребителите на мобилните устройства на Apple една от най-добрите военни игри, издадени досега.

Оригиналната версия на Sniper: Ghost Warrior не получи особено ласкава критика, с оценки вариращи от 2/10 до 5/10, и изолирани случаи на 7.5/10, адмириращи играта за механиката на стрелба със снайпер.

Сподели.