Стани кон с Cliffhorse - първата "комерсиална игра" на Notch след Minecraft

Pinterest LinkedIn +

Шега или не, новата игра на Notch е факт.

Всъщност Cliffhorse не е игра, а по-скоро нещо средно между пародия и социален експеримент, чрез който създателят на Minecraft, направил милиони от гигантския комерсиален успех на своето творение, от една страна заема позиция по някои въпроси, свързани с актуалните тенденции в гейм индустрията, а от друга - провокира интернет потребителите да се "вържат" на постановката му или да "влязат в тона му".

Независимо какво очаквате от Cliffhorse и какви чувства ще изпитате към Notch, след като стартирате инсталационния файл, достъпен безплатно в официалния сайт на проекта, шведският програмист ще успее да ви докосне по някакъв начин. Подобно на съприкосновението между вашия кон и гигантската топка, за която се водят спорове дали е крава или кон, и по повод на която някои вече направиха аналогия с понятието spherical cow (сферична крава), което има дълбок философски аспект.

Notch е отворен за дискусии и всякакви дебати в Twitter и Reddit и държи всички да са наясно, че Cliffhorse се намира в early access фаза, както и че не гарантира бъдещите ъпдейти на играта.     


Сподели.