Дания се материализира в Minecraft в 1:1 версия от 4000 милиарда блокчета, Америка атакува с военна мощ

Pinterest LinkedIn +

Цялата държава Дания, пресъздадена в Minecraft в мащаб 1:1 чрез "сглобяване" на над 4000 милиарда блокчета от двама души от Агенцията по геодезия на Дания, която стои зад осъществяването на този умопомрачителен проект, може да бъде свалена безплатно от играещите феноменалната конструктивна игра на шведското студио Mojang.

Лично министърът на околната средата на Дания обяви завършването му, поощрявайки играещите Minecraft да се "разходят" в дигиталната версия на страната, да открият своето населено място, в случай че са жители на скандинавската държава, състояща се от полуостров Ютланд и много островчета с обща площ по суша от 42 409 кв. км, и да допринесат за по-нататъшното й застрояване.

В изявлението му се посочва изрично, че потребителите могат както да съграждат, така и да разрушават части от копието на Дания, подобно на всеки друг свят от Minecraft. И тъкмо това се случва през последните дни – отделни градове от Дания са обект на "нападение" от страна на играчите, които използват колички с динамит, за да взривяват зданията, издигайки на мястото на руините американски танкове и флагове. "Гледаме на това като на нещо обичайно за игралното преживяване в Minecraft – едни елементи се разрушават, други се създават", коментира явлението говорителят на Датската агенция по геодезия, която е използвала топографска карта на страната от декември 2013 година за изграждането на макета върху над 1 терабайт дисково пространство – един от най-големите във вселената на Minecraft.

Основната цел на начинанието е използването му за образователни цели. От агенцията не планират да вземат каквито и да било мерки, нито да изградят повторно всичко разрушено, но смятат да реконструират отделни малки зони, в случай че никой не построи нищо на мястото на руините. "Много сме щастливи от факта, че толкова много играчи от всички краища на света свалиха картата на Дания от Minecraft и проявяват съзидателност, докато се забавляват", казва още Хамекен, визирайки регистрираните близо 200 000 сваляния на картата.

Както може да се предположи, "инвазията" на САЩ в Дания се превърна в злободневна тема в общността на Minecraft, генерирайки стотици коментари, свързани с външната политика на САЩ.


Сподели.