SPOT ще гостуват на телевизия ММ в предаването Интерактив

Pinterest LinkedIn +

На 07.11. /петък/ Денис и Радни от русенската скейт/пънк банда SPOT ще гостувт на телевизия ММ в предаването INTERACTIVE! Техният актуален албум The Ultimate Guide to Modern Dancing е вече на музикалния пазар, разпространяван от Стейн Студио.Това е трето заглавие от каталога на варненския лейбъл No Way Records, с който Стейн Студио има подписан договор за разпространение. Предните две бяха CROWFISH "Crowfish" и BG punk split "Ways" с участието на групите CROWFISH, MANIACAL PICTURES, SPOT & PLASTIC BO.

Инфо: Spot
SPOT са създадени през 1994 г. под името WATER. Групата е основана от Радни /китара/ и Методи /бас/. Скоро към тях се присъединява Кристиян /барабани/. Година по-късно излизат на сцена, вече под името COUNTERFIT. Не след дълго Кристиян напуска колегите си, а мястото му е заето от Антон.
От 1996 до средата на 1997 г. ситуацията около бандата е в затишие, тъй като Методи и Радни отбиват военната си служба, но след това COUNTERFIT се събират отново, при това с нов барабанист, Радослав, който е бивш съученик на Радни и Методи.

1998 г. отново носи промени в състава - присъединява се вторият китарист Денис. Няколко месеца по-късно Радослав напуска и на негово място идва Стилиян. В този състав е записано демото "Martial Arts".
През 1999 г. напуска Методи. Заменен е от Георги - басистът на варненското трио CROWFISH, които са близки приятели с COUNTERFIT и често свирят заедно на концерти. Така квартетът се трансформира в SPOT и записва скейт-пънк албума "The Ultimate Guide to Modern Dancing". Следва участие в сплит-диска "Ways", издаден от No Way Records и разпространяван в България от Стейн Студио. Плановете на SPOT са да реализират втория си албум в близко бъдеще...

Официален Сайт:
www.spot-band.tkСподели.