Spirit of Burgas 2012 ден първи: много хип-хоп и малко посетители

Pinterest LinkedIn +

Spirit of Burgas започна ударно с доволна доза хип-хоп на главната сцена и куп жестоки изпълнения на по-малките сцени. Както обикновено се случва, по време на фестивала, най-големият проблем за музикалните фенове е как да видят всички яки изпълнения, които вървят едновременно на сцените, а не толкова да убият скуката до любимия хедлайнер.

През 2012 фестивалът се отчита с рекордна цена на билета, но честно казано не можем да се оплачем към момента от предложената продукция, а най хубавото тепърва предстои. Въпреки това посещаемостта определено не беше особено силна, което сякаш се превръща в традиция за Бургас - фестът да се пука по шевовете само в деня на най-големия хедлайнер.

Главната сцена беше открита от представители на българската хип-хоп сцена, които направиха много силни изпълнения. Лора Караджова, 100 кила и Бобо успяха да съберат малкото хора, влезли на територията на фестивала в ранните часове. Те бяха последвани от Ms. Dynamite, която пя на фона на силен DnB.От изпълнителите на по-малките сцени до този момент се отличиха Les Elephants Bizarres, които спретнаха много як и мелодичен сет, докато основната тълпа вилнееше около главната сцена на Tinie Tempah. Въпросният пък пя пред около 3000 човека - доста по-малко от очакваните 20 000 от общината, които вероятно ще се съберат днес.


Именно Tinie направи купона на вечерта. С модерен електронен звук и със страхотно сценично поведение, той раздвижи публиката както никой друг не успя. Като цяло всички хип-хоп изпълнители до този момент показаха тенденция да залагат до голяма степен на електронен звук.Тълпата не нарасна особено много за изпълнението на Busta Rhymes, но за сметка на това се засили при по-малките сцени. Busta беше подгрян от доста продължителен DJ сет, който отначало влезе много мощно с деведесетарски и модерни хип-хоп хитове, но се проточи твърде дълго и бързо стана досаден. Сетът приключи и Busta не се появи.


Получи се скандално закъснение, придружено и от освирквания. И така до полунощ, когато рапърът най-накрая се появи пред вече заспала публика. При все изброените негативни обстоятелства, нещата бързо влязоха в ритъм и се получи стабилно шоу.Междувременно голяма част от публиката на главната сцена се ориентира към вечно силните Светльо & The Legends, изявяващи се на Rock Arena, и Ъпсурт - на Freestyle Stage, а програмата на BraZZoBraZZie Stage завърши подобаващо с доста приятен суинг сет от Sentimental Swingers и Михаил Йосифов секстет, което напълно усложни избора за след полунощ.


Купонът продължи в основната зона на фестивала главно с Милена и 100 кила, а към края на техните сетове вече бе започнало шоуто на голямото име на денс сцената. Armin Van Buuren държа тълпата до след 6 сутринта, което беше напълно достоен завършек на вечерта.

Струва си да споменем, че Spirit of Burgas тази година се отчита с много яко приложение за Android и iOS, което включва фестивалната програма по сцени, фестивална карта и новини около феста.

Вижте в снимки най-яките моменти от първия ден на фестивала

Сподели.