Спират социалната мрежа Google+

Pinterest LinkedIn +

"Google" спира работата на социалната си мрежа "Google+". През март беше открита уязвимост, която може да е изложила на опасност личните данни на до половин милион потребители, информира технологичният сайт Pixelmedia.bg.

Според в. "Уолстрийт джърнъл" "Google" нарочно не е съобщил за проблема досега, за да избегне проверки от страна на регулаторни органи. Откритата уязвимост на "Google+" може да е позволила на над 400 приложения да събират без разрешение лични данни за потребителите.

Проблемът е засегнал около 500 000 профила в "Google+" за периода от 2015 г. до март 2018 г. Компанията казва, че е открила уязвимостта сама по време на вътрешни проверки. Пролуката е давала възможност на приложения да имат достъп до данните на профилите в "Google+", включително до информация, която е скрита от останалите потребители. В това число се включват имейл адреси, пол, възраст, снимки, работни позиции и др.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.