Sony: The Last of Us е блокбъстър, глобалните продажби на играта достигнаха 3,4 млн. копия

Pinterest LinkedIn +

Три седмици след премиерата на играта на 14 юни 2013 г. количеството изкупени копия от PlayStation 3 ексклузивната The Last of Us в световен мащаб е достигнало 3,4 млн. копия. Това означава, че апокалиптичният адвенчър на Naughty Dog е най-бързо продаваната игра на 2013 г., а също така най-бързо продаваното ново заглавие (IP) в историята на PS3, обявиха от Sony.

Шефът на Sony Computer Entertainment Worldwide Studios Шухей Йошида не спести суперлативите си за новата продукция от създателите на касовата поредица Uncharted, като обяви The Last of Us за блокбъстър и "безспорно доказателство за това, че Naughty Dog са истински новатори в гейм индустрията и нямат равни в уменията си да разказват истории.

SCE продължава да е отдадена на каузата да предоставя на потребителите си игрални преживявания, които дефинират най-високите стандарти в гейм индустрията, и The Last of Us е перфектен пример за това".

Наред с вече споменатите постижения, The Last of Us оглавява еднолично класацията на най-високо оценените от критиката заглавия на 2013 г. с MetaScorе 95/100. На второ място с 92/100 е поставена XCOM: Enemy Unknown, а на трето място се нарежда Fez.

Сподели.