Sony: PSN с пълна функционалност до края на седмицата

Pinterest LinkedIn +

Функционалността на PlayStation Network ще бъде възстановена на 100% до края на тази седмица, с което потребителите на системата от Северна и Южна Америка, Европа и PAL региона (по-голямата част от Азия, Африка, Океания и Западна Европа) отново ще получат пълен достъп до всички нейни ресурси.

Това включва напълно възстановена функционалност на PlayStation Store, услугата Music Unlimited, предоставяна от сервиза Qriocity на потребителите на PS3, PSP, VAIO и други персонални компютри, Media Go и възможността за осребряване на ваучери и кодове.

Две са неизвестните в анонса на Sony, които за пореден път изразяват благодарността си към потребителите на PSN (около 77 млн. преди спирането на системата на 20 април в резултат на масирана хакерска атака) за "тяхното търпение и подкрепа" – дали "краят на седмицата" означава (петък) 3 юни или неделя (5 юни), както и кога ще бъде възстановена функционалността на PSN в Япония, Хонконг и Южна Корея.

Както е известно, Sony ще компенсират потребителите от всички континенти с различни безплатни услуги и/или няколко броя безплатни игри, като вместо един безплатен месец до услугата, както бе обявено първоначално, настоящите PlayStation Plus абонати ще получат два.

В началото на месец май представител на Sony Japan се ангажира със срок до края на месец май за пълното възстановяване на PSN, който в крайна сметка не бе спазен.

Сподели.