Sony покани Notch на E3 със златен PlayStation

Pinterest LinkedIn +

Ако Маркус Першон, по-известен кат Notch, не се появи на пресконференцията на Sony, то би трябвало да бъде признат за най-неподкупната личност в развлекателната индустрия. Защото не всеки ден Sony изпраща покана на когото и да било под формата на златен PlayStation One, при това работещ. И при това окомплектован с копие от Dungeon Master 2.

Повод за цялото това специално отношение към Notch е желанието на Sony да го "доведе" на пресконференцията на PlayStation 4, която ще се проведе в рамките на предстоящото Electronic Entertainment Expo 2013 на 10 юни и ще може да бъде наблюдавана чрез стрийм от собствениците на Vita.

Мотивите на Sony едва ли се нуждаят от тълкувание – Minecraft за PS4. Към момента студиото, основано и оглавявано от Notch – Mojang, има ексклузивен договор с Microsoft, по силата на който Xbox 360 е единствената конзола, предлагаща Minecraft порт.

Това обаче почти сигурно ще се промени не само заради изтичането на този договор и проявения интерес към създаването на PlayStation порт, но и поради критичния тон, възприет от Notch по отношение на Windows 8.

Нещо повече – 33-годишният шведски дизайнер, който се превърна в мултимилионер благодарение на Minecraft, определя наследника на Xbox 360 - Xbox One - като разочароващ, "тъй като очаквахме да е гейм конзола, а не устройство за дистанционно управление на телевизор с жестове и гласови команди".

Мнение, което не просто се споделя от много други представители на индустрията, но стана повод за създаването на не една и две пародии, достигнали вирални нива на популярност.

Сподели.