Sony обявиха официално LittleBigPlanet Karting

Pinterest LinkedIn +

Информацията за предстоящия рилийз на рейсинг заглавие от сериите LittleBigPlanet, разпространена по-рано тази седмица от канадската търговска верига FutureShop чрез съобщение в Twitter, получи официалното си потвърждение от Sony.

"Вече можем да обявим официално, че LittleBigPlanet Karting действително се разработва и в най-скоро време ще разкрием повече подробности относно проекта", гласи съобщението, публикувано в профила на PlayStation в Twitter. Според FutureShop LBP Karting е била представена в рамките на събитието Destination PlayStation, състояло се между 6 и 10 февруари в Скотсдейл, Аризона.

Играта ще поддържа стереоскопична триизмерна графика и PlayStation Move и ще излезе за PlayStation 3 преди края на годината в комплект с нов модел Move съвместим racing wheel на Sony. Що се касае до студиото, в което се разработва, засега липсва информация дали това е Media Molecule – производителят на LittleBigPlanet и LittleBigPlanet 2. В интернет гравитират слухове, че продукцията е поверена на United Front Games, чието име се свързва с ModNation Racers.

LittleBigPlanet 2 излезе през януари 2011 г. и получи отлични оценки от критиката (MetaScore 91/100). Наскоро Sony издадоха нов експанжън за играта, Meta The Muppets Premium Level Kit, с включени пет нови нива. Към януари 2012 г. броят на нивата, създадени от феновете на LBP2, е достигнал внушителната цифра от 6 млн.

Сподели.