Sony обяви: Комедията The Interview няма да влезе в кината заради терористични заплахи

Pinterest LinkedIn +

Дръзката комедия на Джеймс Франко и Сет Роугън The Interview се сблъска със сериозната заплаха на терористични групировки и в резултат на това премиерата й беше отменена.

Лентата разказва историята на двама телевизионери, които неочаквано получават шанс за интервю с Ким Чен Ун - лидер на Северна Корея. ЦРУ решава да се възползва от възможността и да организира опит за покушение срещу него.

Разпространението на комедията трябваше да започне на 25 декември 2014 г. в САЩ, Ирак, Канада и Ливан. Под натиска на заплахи за терористични актове в кината, които го излъчват, няколко кино вериги в САЩ отказаха да го излъчват и дистрибуцията му беше официално спряна от Sony. 

"Sony Pictures стана жертва на безпрецедентна криминална атака срещу нашите служители, клиенти и бизнес", споделя компанията в официалното си заявление и добавя: "Заставаме зад нашите режисьори и тяхното право да се изразяват свободно и сме изключително разочаровани от тази ситуация."

Продуцирането на The Interview струва $42 млн., които студиото планира да избие в някаква част чрез VOD (video on demand). Макар официално да отмени премиерата, Sony все пак не отрича възможността филмът да бъде пуснат в киносалоните рано или късно.

Сподели.